Truc met het uitharden

Ook voor het uitharden was het wissel te groot om normaal op het rond draaiende plateau te kunnen plaatsen. Daarom maar geen plateau geplaatst, het wissel rechtop gezet en in die positie “verankerd” door er een stuk afval overheen te plaatsen dat aan de andere kant op de kolom met UV leds kwam te liggen. Op deze manier aan weerskanten twee minuten uitgehard.
Lees verder “Truc met het uitharden”

Veel bestelde onderdelen al in Nederland

Net even gekeken naar de status van de diverse bestellingen bij oom Ali. Op de boutjes en de accu’s na zijn alle andere bestellingen al in Nederland ingeklaard. Dat zou dus kunnen inhouden dat in de loop van deze en volgende week al het nodige kan worden bezorgd (sprak hij hoopvol).

Zwart gespoten

Vanmiddag eerst alle zwart te spuiten onderdelen uit de zakjes gehaald. Daarna zoveel mogelijk van die onderdelen op cocktailprikkers gezet zodat deze gespoten kunnen worden zonder vast te houden. Voor de beide nummerplaten moest dit met een drupje lijm op een afgeknipte prikker worden gedaan.
Lees verder “Zwart gespoten”

Betere kleur groen

De nieuw rode verf kwam behoorlijk goed met de oude rode verf overeen. De nieuwe groene verf is duidelijk anders van kleur van de oude groene verf, maar wel veel beter geschikt voor de locomotief. De nieuwe groene verf heet niet alleen “olive green” maar komt veel meer overeen met de kleur die de locomotief origineel ook had.