Daging Smoor uit de slowcooker

Zondag krijgen we eters en daar gaan we een Indische rijsttafel voor maken. Een van de gerechten die we op tafel willen gaan zetten is daging smoor, maar nu willen we die helemaal zelf gaan maken. Morgenavond natuurlijk eerst even zelf proeven en als het niet bevalt, dan gewoon nog een keer maken, maar dan op de ouderwetse manier met een boemboe uit de supermarkt.
Lees verder “Daging Smoor uit de slowcooker”

Zaagplan aangepast

Ik heb een plank gevonden van 24 mm dik, 96 mm breed en 78 cm lang. Had van mij wat dunner gemogen, maar verder in ieder geval groot genoeg. Door deze plank op maat te gaan zagen (lengte), kan deze uit het zaagplan worden verwijderd. Hierdoor ontstaat er ruimte genoeg om toch het binnenste voorpaneel uit de plaat MDF te gaan laten zagen.

Rookhout gekocht

Een paar weken terug heb ik van Peter een zak rookhout gehad van Weber. Het is bestemd voor rundvlees en geeft als het goed is een pittige smaak. Vandaag, tijdens het boodschappen doen bij Jumbo, zag ik een display met allerlei barbecue spullen variërend van aanmaakblokjes tot gereedschappen. Ook zag ik daar rookhout staan in de “smaken” hickory en eiken en beuken. De een in een pot, de ander in een zak. Deze maar gekocht om mee te gaan experimenteren of roken wat voor ons is. Lees verder “Rookhout gekocht”

Cobb BBQ gekocht

Gisteren de knoop door gehakt en vandaag een Cobb BBQ gekocht bij Intratuin Zevenhuizen. Naast de Cobb zelf gelijk ook een draagtas, een rooster en zes aluminium binnenvoeringen aangeschaft. Door die wegwerp binnenvoeringen wordt de schaal van de Cobb niet smerig en hoeft dus ook niet schoon geschrobd te worden.
Lees verder “Cobb BBQ gekocht”

Cobb BBQ

Vandaag liep ik (figuurlijk) tegen een Cobb BBQ aan. Dit is een kleine BBQ, doorsnede nog geen 35 cm, die gewoon op tafel kan worden gezet omdat de onderkant niet warm wordt. Hij zou zelfs binnen gebruikt kunnen worden, maar volgens mij ruik je dat toch altijd.
Lees verder “Cobb BBQ”

Pastmachine

Bij Aldi stond onlangs een pastamachine in de aanbieding voor €69,99. Nog even gekeken naar vergelijkbare machines en een exemplaar van Philips (dat als beste uit de test kwam) bekeken. Deze had tien pasta vormen tegenover het Aldi exemplaar slechts vier. Het Philips exemplaar kost echter ruim €145,00 en dat is ruim het dubbele van het Aldi exemplaar. Lees verder “Pastmachine”

Loempia’s

IMG_2812Vroeger stond op de Delftselaan een snackcar die zelfgemaakte bami loempia’s verkocht. Altijd al zelf eens willen maken en nu we een AirFryer hebben, maar eens de stoute schoenen aangetrokken. Een pak met 40 loempia vellen gekocht, 500 gram fijne mie, een pakje mix voor bami goreng en twee kip filets. De kipfilets eerst schoon gemaakt en in niet al te kleine stukken gesneden. Vervolgens de kip 10 minuten in water gekookt waaraan een bouillonblokje was toegevoegd. In de tussentijd de bami 5 minuten gekookt en de mix aangemaakt volgens de beschrijving op de verpakking.
Lees verder “Loempia’s”

Schotse eieren

IMG_2806Vandaag als “tussendoortje” Schotse eieren gemaakt. Dit zijn gekookte eieren ingepakt in worst, gepaneerd en daarna gebakken. Het koken van de eieren hebben we ook in de Airfryer gedaan (120 graden 15 minuten voor een hard ei, 12 minuten voor een zacht ei). Nadat de eieren eventjes onder de koude kraan waren gehouden mochten deze verder afkoelen voordat ze gepeld gingen worden.
Lees verder “Schotse eieren”