Rita: onze nieuwe auto

Vanmiddag om 13:00 konden we onze nieuwe auto ophalen. Het is een Kia Niro ExecutiveLine geworden in de kleur Silky Silver. Het is een hybride met eigenlijk alles er op en er aan (OK, geen trekhaak). Na het afwikkelen van de papierwinkel, en niet te vergeten het afrekenen, werden eerst de statiefoto’s gemaakt voordat ik de auto naar buiten mocht rijden.
“Rita: onze nieuwe auto” verder lezen

In het zonnetje

Vandaag schitterend weer en behoorlijk wat ruimte om de auto, tijd dus om een staatsieportret te gaan maken. Wel even de spiegels uitgeklapt voor de foto.

Lekkeer stukje gereden

Vanavond, na het bezoek aan het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp, besloten om nog lekker een stukje met de nieuwe auto te gaan rijden. Via Amsterdam naar Utrecht gereden en vandaar naar Arnhem, Nijmegen, weer Utrecht en daarna naar huis. Vandaag alles bij elkaar zo’n 300 kilometer gereden. Bij het begin stond de verbruiksmeter op 6,7 liter per 100 M (1:14,9) en bij thuiskomst was dit gedaald naar 5,1 liter per 100 KM (1:19,6).

Daar is ie

Vanmiddag was het eindelijk zover, we konden de nieuwe auto op gaan halen. Na alle papierwerk afgehandeld te hebben, onder het genot van een kopje koffie met een stuk speculaas, zijn we om de auto heen gelopen terwijl alle zaken werden aangewezen. Daarna in de auto gaan zitten en werd daar alles uitgelegd.
“Daar is ie” verder lezen

Nog één keer starten

Vanmiddag de winterbanden opgehaald bij AutoHaag Zeeuw in Zoetermeer. Toevallig liep de verkoper ook achter buiten en deze vroeg hoe het ermee ging. Hem vertelt dat we de winterbanden op kwamen halen omdat de auto morgen ingeruild gaat worden. Financieel niet de beste actie, maar veel beter voor mijn gezondheid. Na nog wat gepraat te hebben over dit onding en de “service van Renault en het ontbreken van hun besef van verantwoordelijkheid voor een geleverd (wan)product” terwijl de winterbanden ingeladen werden, zijn we weer naar huis gereden. “Nog één keer starten” verder lezen

KFC Lelystad

KFC-LelystadWat doe je als je je verveelt en niet weet wat je wil doen? Dan ga je gewoon lekker een stukje rijden. Via Amsterdam naar de Markerwaard dam en in Lelystad aangekomen lekker even naar KFC om de trek te stillen. Vervolgens over Utrecht weer naar huis.

Vakantie Oostenrijk

Van 20 tot en met 27 september 2015 zijn we met vakantie geweest naar Fügen in het Zillertal in Oostenrijk. Het was even passen en meten om drie personen en al hun bagage er op een behoorlijke manier in te krijgen, maar dat lukte zonder de hoedenplank te hoeven verwijderen. Alleen het grootste (linker) gedeelte van de achterbank moest plat om wat koffers en dergelijke op te kunnen leggen. “Vakantie Oostenrijk” verder lezen