Rita: onze nieuwe auto

Vanmiddag om 13:00 konden we onze nieuwe auto ophalen. Het is een Kia Niro ExecutiveLine geworden in de kleur Silky Silver. Het is een hybride met eigenlijk alles er op en er aan (OK, geen trekhaak). Na het afwikkelen van de papierwinkel, en niet te vergeten het afrekenen, werden eerst de statiefoto’s gemaakt voordat ik de auto naar buiten mocht rijden.
Lees verder “Rita: onze nieuwe auto”

De Kia Niro is binnen bij de dealer

Vanmiddag een telefoontje gekregen van Iris Rabbers dat de auto bij hun binnen is en rijklaar gemaakt gaat worden. Zij wilde alvast een afspraak maken voor de aflevering. We hebben dit gepland op dinsdag 20 april 2021 om 13:00 uur. Een week eerder, op 13 april 2021 ook om 13:00 uur, moet ik even langs komen om de dashcam uit de huidige Suzuki uit te laten bouwen en dan kan gelijk besproken worden waar en hoe deze in de Niro geplaatst gaat worden. Kenteken en meldcode voor de verzekering worden te zijner tijd nog doorgegeven.

Het wordt een Kia Niro

Tijdens het terug rijden naar de Hyundai dealer om daar de Kona in te leveren, waren we het er al over eens dat de nieuwe auto een Kia Niro zou gaan worden. Bij het gesprek na de proefrit met de Niro werd al vermeld dat er een levertijd van van vier tot vijf maanden is en dat is ook nog afhankelijk hoe snel de stremming van het Suez kanaal wordt verholpen. Er is echter bij een andere Kia dealer nog een exact gelijke uitvoering op voorraad en als ze deze kunnen overnemen, dan kan de levertijd iets van twee tot drie weken zijn.
Lees verder “Het wordt een Kia Niro”

In het zonnetje

Vandaag schitterend weer en behoorlijk wat ruimte om de auto, tijd dus om een staatsieportret te gaan maken. Wel even de spiegels uitgeklapt voor de foto.

Lekkeer stukje gereden

Vanavond, na het bezoek aan het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp, besloten om nog lekker een stukje met de nieuwe auto te gaan rijden. Via Amsterdam naar Utrecht gereden en vandaar naar Arnhem, Nijmegen, weer Utrecht en daarna naar huis. Vandaag alles bij elkaar zo’n 300 kilometer gereden. Bij het begin stond de verbruiksmeter op 6,7 liter per 100 M (1:14,9) en bij thuiskomst was dit gedaald naar 5,1 liter per 100 KM (1:19,6).