Flap “doet het weer gewoon”

Gisteren was even een spannende dag, maar vandaag lijkt het of er niets aan de hand is geweest. Flap zit gewoon op de stok, de vleugels netjes op de staart, het verenpak ziet er goed verzorgd uit, hij kijkt helder uit zijn oogjes, is alert en draait zich regelmatig op de stok om. Het lijkt er dus op dat hij gisteren gewoon even niet lekker was, gelukkig maar.

Het gaat iets beter met Flap

Ik zag net Flap, samen met Flop, over de grond rond scharrelen en een half uur later zaten ze allebei te eten uit afzonderlijke bakjes. Even later zat hij gewoon weer met de andere vogels op een stok en ook weer op zijn favorite plekje, een snoepbakje. Zoals het er nu naar uitziet knapt Flap dus stukje bij beetje weer op. Nu maar hopen dat dit zich door gaat zetten.

Flap is niet lekker

Sinds eind van de ochtend zit Flap constant op de vloer van de kooi in een hoekje en zit daar een beetje te suffen. Tijdens het eten en water geven vloog hij wel even naar een stok, maar daarna zat hij weer op de grond in een hoekje. Hij voelt zich duidelijk niet lekker en ik ben bang dat we hem binnenkort “met de pootjes omhoog” zullen gaan aantreffen. Lees verder “Flap is niet lekker”

Huisvesting vogels

Voor een koppeltje kanaries is een kooi, zoals we die nu hebben voor de vier zilverbekjes, net groot genoeg. Groter zou beter zijn, maar daar is geen ruimte voor op de huidige plek. Met de huidige indeling van de kamer is er ook geen goede andere plek te vinden waar een grotere kooi kan komen te staan en we zijn niet van plan om de hele kamer hiervoor te gaan verbouwen. Lees verder “Huisvesting vogels”

Uit de kooi of niet

Een groot deel van het verhaal over het trainen van een kanarie gaat over het uit de kooi halen / laten komen van de kanarie. Maar willen we dat eigenlijk wel? In eerste instantie klinkt het erg leuk dat een vogeltje naar je toe komt vliegen. Dat doet een parkiet eigenlijk ook. Maar we willen geen kromsnavel hebben omdat die overal aan gaat knagen en je behang binnen de kortste keren overal kartelrandjes heeft. Lees verder “Uit de kooi of niet”