Aanpassingen download hoek?

Er is nog eens goed gekeken naar de download hoek, vooral met de aandacht op het eventueel plaatsen van het mengpaneel, PC en dergelijke op die plaats. In principe is het mogelijk, alleen zullen er wel wat veranderingen doorgevoerd moeten gaan worden. Zo zullen de beide monitors voor de flight simulator iets schuiner neergezet moeten gaan worden om meer ruimte te krijgen voor de beide monitors voor het radio gebeuren. Lees verder “Aanpassingen download hoek?”

Toch nog ruimte voor radio

Ondanks dat het studiomeubel inmiddels is vervangen door een “knutselmeubel” is er toch nog een mogelijkheid om radio te blijven maken. Alles wat nodig is voor de studio (mengpaneel, microfoon, faderstarts) kan op een afzonderlijke plank worden gemonteerd. Hoe groot deze zal moeten worden, zal nog opgemeten moeten worden. Deze plank zal vermoedelijk langer gaan worden dan de diepte van het werkblad. Om eventueel kiepen van het studioblad te voorkomen kan er tegen de achterplank een latje worden aangebracht waar het studioblad onder wordt geklemd. Lees verder “Toch nog ruimte voor radio”

Mogelijke aanpassingen studiomeubel

In een voorgaand bericht zijn er al een aantal overwegingen genoemd om te gaan stoppen met radio maken en het studiomeubel te gaan gebruiken als hobby uithoek. Wat ook in deze overwegingen meegenomen kan / moet worden, is de plaatsing van het meubel. Dit staat nu nog tegen de muur van de toilet, maar mogelijk is het handiger om dit weer tegen de muur van de badkamer te gaan zetten, zoals het studiomeubel eerst stond. Lees verder “Mogelijke aanpassingen studiomeubel”

Radio of niet?

Ik begin ondertussen heel erg hard te twijfelen of ik wel met het maken van radio programma’s moet door gaan of niet. De laatste tijd luisteren we vaak naar Spotify en dat bevalt eigenlijk dusdanig goed dat we er aan lopen te denken om een premium abonnement te nemen dat nog meer mogelijkheden gaat geven, zeker als er een betere speakerset aan wordt gekoppeld dan de JBL Go die nu wordt gebruikt. Lees verder “Radio of niet?”

Verplaatsing studio

Eigenlijk geen verplaatsing, maar meer het verdraaien van het studio meubel. Nu staat dat tegen de korte kant van de werkkamer, maar daardoor is er in de lengte eigenlijk net iets te weinig ruimte om in de lengte twee (logeer)bedden neer te zetten. Ook kan je door de huidige opstelling niet vanaf twee kanten aan de klaptafel in de werkkamer zitten. Lees verder “Verplaatsing studio”

Het muzikale drieluik

Het is me bij het draaien van muziek al een paar keer opgevallen dat een of meerdere personen achtereenvolgens in verschillende groepen en/of solo hebben opgetreden. Hierdoor kreeg ik een idee om dergelijke situaties eens nader toe te lichten en natuurlijk ook de bijbehorende muziek daarbij te draaien. Als titel voor dit stuk programma heb ik vooralsnog “Het Muzikale Drieluik” bedacht. Lees verder “Het muzikale drieluik”

Montage t.racks

Gelijk toch maar de koe bij de hoorns gevat en verder gegaan met de montage. Eerst een strook van 8 cm van de achterplaat afgezaagd anders zou je niet bij de connectors kunnen komen en daarna alles op zijn plaats gelegd. Toen ik daarmee tevreden was het geheel even met vier lijmklemmen vastgezet.
Lees verder “Montage t.racks”