Games op RetroArch

Er blijkt een tool te zijn waarmee Linux bestanden op een PC te lezen zijn. Hierdoor wordt het mogelijk om de micro SD kaart, met daarop RetroPie, te benaderen. Door binnen RetroArch alle gewenste cores (consoles) te installeren kunnen daarna de nodige bestanden van de micro SD kaart naar de SSD worden gekopieerd. Lees verder “Games op RetroArch”

SSD dock besteld

Vanmiddag het SSD dock besteld dat in de games PC gemonteerd gaat worden in plaats van de thans aanwezige USB 3.0 aansluitingen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om deze PC, die straks in de eetkamer komt te staan, voor meerdere doeleinden te gaan gebruiken. Een daarvan is de huidige functie van “game PC”. Lees verder “SSD dock besteld”

Test met VirtualBox is geslaagd

Nadat gisteravond in VirtualBox de RetroPie software was geïnstalleerd en er ook de nodige BIOS en ROMS bestanden naar toe waren gekopieerd, kon vanmorgen worden begonnen met het testen hiervan. In eerste instantie werd de gamepad niet herkend. Deze blijkt in de VirtualBox configuratie eerst toegevoegd te moeten worden. Daarna wederom de VM opgestart, maar nog niets. Het blijkt dat dus ook VirtualBox opnieuw opgestart moet worden voor een gamepad bruikbaar is binnen een VM. Lees verder “Test met VirtualBox is geslaagd”

Virtual machine experimenten

Vanmiddag begonnen met het downloaden van de nodige software. VirtualBox en VMWare Workstation Player voor de virtual machines en Ubuntu 20.04 als operating system. Eerst VirtualBox geïnstalleerd en een virtual machine opgetuigd met Ubuntu. Daarbinnen RetroPie geïnstalleerd. De volgende stap was het ophalen van een reeds gedownload image vol met games, maar er kon geen verbinding worden gemaakt met het netwerk. Lees verder “Virtual machine experimenten”

Arcade, maar dan op een PC

Tot nog toe was het hele arcade gebeuren ondergebracht in een aktetas. Daarin zit een Raspberry Pi 4 met 4 GB geheugen, een monitor, een versterker met twee speakers, de nodige voedingen en twee gamepads. Het past maar net, is redelijk zwaar, kan overal worden neergezet waar dat nodig is, maar zowel het scherm als het geluid laat te wensen over en ook niet alle games kunnen redelijk op een Pi 4 worden gespeeld. Lees verder “Arcade, maar dan op een PC”

Oude en nieuwe koeling

Vanmorgen werd de nieuwe koeling voor de Pi 4 bezorgd. Vanmiddag de Pi uit het atelier gehaald en de koeling er vanaf geschroefd. Daarna was het de beurt om de nieuwe koeling te gaan monteren. Nergens ook maar iets van een handleiding te bespeuren, dus zelf maar met logisch nadenken uitgevogeld hoe deze gemonteerd moet gaan worden.
Lees verder “Oude en nieuwe koeling”