Truc met het uitharden

Ook voor het uitharden was het wissel te groot om normaal op het rond draaiende plateau te kunnen plaatsen. Daarom maar geen plateau geplaatst, het wissel rechtop gezet en in die positie “verankerd” door er een stuk afval overheen te plaatsen dat aan de andere kant op de kolom met UV leds kwam te liggen. Op deze manier aan weerskanten twee minuten uitgehard.
Lees verder “Truc met het uitharden”

Lithophane in grijs

Tijdens een verjaardag zag iemand opeens de (witte) lithophane die ik een behoorlijke tijd geleden had gemaakt van Joop. Deze was zelfs nog op mijn eerste 3D printer gemaakt een Wanhao FDM machine. Ze hadden nog nooit licht achter die lithophane gezien en toen dat werd aan gedaan sloegen ze eigenlijk allemaal achterover van het effect. Lees verder “Lithophane in grijs”

Andere 3D printer?

Al een aantal malen is gebleken dat de huidige 3D printer eigenlijk een beetje te klein is. Vaak kan dit worden opgelost door de te printen voorwerpen schuin en eventueel verdraaid binnen het bouwvolume te passen, maar het gaat steeds vaker voorkomen dat een voorwerp op geen enkele manier binnen het bouwvolume is in te passen en dus niet geprint kan worden. Lees verder “Andere 3D printer?”

Proefpassing na eerste lagen verf

Alhoewel ik nog absoluut niet tevreden ben over de dekking van de verf, is het toch wel leuk om de al geverfde delen even, als een soort proefpassing, op elkaar te gaan zetten. Vooralsnog ben ik niet ontevreden en ik kan haast niet wachten om er mee verder te gaan.