Nogmaals videokaarten

Je gaat toch steeds vaker lichtblauwe vierkanten zien tijdens het vliegen met X-Plane, een duidelijk beeld dat de videokaart eigenlijk niet meer met de hoeveelheid data uit de voeten kan. De aanschaf van een nieuwe videokaart gaat dus steeds belangrijker worden en daarom nogmaals naar de kandidaten en hun mogelijkheden en prijzen gekeken. Lees verder “Nogmaals videokaarten”

Toch maar weer Windows in plaats van Linux? – Dus niet

Vanmiddag geprobeerd om een goede DAW (Digital Audio Workstation) op de laptop met Linux Mint te gaan downloaden. Buiten het feit dat er een netwerk probleem is met deze laptop (nieuwe USB netwerk dongle inmiddels besteld), was het ook niet mogelijk om de gedownloade Audacity software op die laptop aan de praat te krijgen. Daarvoor ga ik nog een poging wagen met de laptop aan een netwerk kabel, maar berichten op internet zijn niet echt bemoedigend te noemen. Lees verder “Toch maar weer Windows in plaats van Linux? – Dus niet”

Andere VPN provider

Er wordt al een tijdje gebruik gemaakt van IPVanish als VPN provider. Gewoon omdat deze gratis is bij een Eweka abonnement. Maar deze verbinding gaat steeds vaker problemen geven. Dit varieert van het moeten bevestigen dat je geen robot bent tot totaal geen toegang tot bepaalde sites. Vandaag geeft zelf Buienradar.nl geen toegang als er gebruik wordt gemaakt van IPVanish. Lees verder “Andere VPN provider”

Andere laptop?

Niet dat deze laptop zijn tijd al gehad heeft, maar er zijn wat kanttekeningen. Ik ben terug gegaan van een 17,3″ naar een 15,6″ scherm met dezelfde resolutie. Die teruggang is toch wat groter dan gedacht. Daar komt nog de “vreemde” toetsenbord indeling bij. Lees verder “Andere laptop?”

Laptop opnieuw optuigen?

Eigenlijk wordt de laptop te vaak gebruikt voor het uittesten van software waardoor er, zelfs na het verwijderen van die software, behoorlijk wat “troep” achter blijft. Als dit alleen schijfruimte in beslag neemt dan is dat jammer maar helaas. Maar volgens mij blijft er ook het een en ander “hangen” waardoor de laptop inmiddels redelijk traag begint te worden. Lees verder “Laptop opnieuw optuigen?”