De Buddha afgegeven

De afgelopen tijd gewerkt aan een Buddha als verjaardagscadeau. Vandaag deze Buddha aan de jarige gegeven en ze was er heel erg blij mee.

Werkplek

Nu we een nieuwe eethoek hebben en de oude pas over een paar dagen opgehaald gaat worden heb ik de oude eethoektafel voorlopig even gebruikt als werkhoek voor het zagen van lijstdelen, het inlijsten van een Diamond Painting en het spuiten van diverse delen van de Beilstein Book Nook. Die werkhoek beviel uitstekend en ik ben gaan nadenken om een soort werkhoek te gaan maken rondom het toekomstige bureau. Totdat… Lees verder “Werkplek”

De tijger is binnen

Vanmiddag is de bestelde Diamond Painting van de tijger bezorgd. Inmiddels zijn de steentjes al in gemerkte zakjes gedaan en deze zijn gesorteerd. Nu liggen er een paar platen op het uitgerolde canvas zodat dit een beetje recht kan trekken. Zodra het canvas redelijk recht is kan gekeken gaan worden waar het release paper doorgesneden moet gaan worden en daarna kan worden begonnen met het plakken van de steentjes.

De vos is klaar

Vanavond de laatste vakjes, allemaal zwart, van de vos voorzien van steentjes. Nu alleen nog het canvas en foamboard op maat snijden, lijstdelen pas maken, het canvast op het foamboard plakken, de lijstdelen spuiten, de steentjes coaten, de lijstdelen op het canvas plakken en tenslotte een ophangoogje aan de achterkant van het foamboard aanbrengen.

De vos heeft een neus en bek

De vos is voor 70% klaar. Buiten de ogen heeft de vos nu ook een neus, bek en snorharen. Hij begint er steeds leuker uit te zien. Nu de laatste drie rijen nog en dan opplakken en inlijsten. Zal wel volgende week gaan worden want de komende dagen hebben we genoeg andere dingen te doen.

Begin van de vos

Nadat alle steentjes in de daarvoor bestemde zakjes waren gedaan, kon worden begonnen met de vos. De rand is zwart, dus voorlopig heel erg veel zwarte steentjes op hun plaats plakken. Ruim een derde van alle steentjes zijn zwart (11.815 van in totaal 32.000). Toch is in het tweede en derde vakje de top van een oor zichtbaar. Inmiddels nog een paar vakjes gedaan, dus het begint op te schieten.

Vos opgehaald

Vrijdag zou PostNL een pakket bij ons hebben aangeboden, maar kwam tot de conclusie dat we niet thuis waren. Niets is echter minder waar want we zaten voor de TV in afwachting van de tweede vrije training voor de formule 1 in Hongarije. Gewoon niet of niet goed op de bel gedrukt en ook geen bericht achter gelaten in de brievenbus. Via track and trace moest ik er zelf achter komen dat het pakket was afgeleverd aan de overkant bij het ophaalpunt bij Jumbo.
Lees verder “Vos opgehaald”