Snelheid huidige netwerk

Voor de gein eens gekeken welke snelheden nu in huis worden gehaald, zowel wireless als bedraad. We hebben een Ziggo Max pakket waarbij de maximale download snelheid 500 Mbps is en de maximale upload snelheid 40 Mbps. De eerste metingen zijn verricht op de laptop en ter vergelijking zijn er daarna ook een paar metingen vanaf een bedrade PC verricht. Lees verder “Snelheid huidige netwerk”

Mesh netwerk

Het is nagenoeg onmogelijk om door de bestaande leidingen netwerk bekabeling trekken om zodoende op de gewenste plaatsen netwerkaansluitingen te kunnen realiseren. Dit komt enerzijds doordat er leidingen verstopt zitten en anderzijds omdat er door die leidingen al andere bekabeling loopt. De laatste leiding is ook nog eens dusdanig lang dat ik daar geen trekveer voor heb. Lees verder “Mesh netwerk”

Powerline doet het niet

In de handleiding stond dat de Powerline adapters verticaal in een stopcontact moeten zitten en dat er geen verlengsnoer gebruikt mag worden. In de werkkamer zat er een verlengsnoer tussen dus daar heb ik de Powerline adapter rechtstreeks in het stopcontact gedaan. Beide adapters waren nu verticaal gemonteerd. Echter zonder succes, geen netwerkverbinding, wel brandde het ledje achter op de PC en ook op beide adapters brandde alle drie de leds. Zou dus goed moeten zijn. Lees verder “Powerline doet het niet”