Straat in Beilstein

Inmiddels begonnen met het straatje omhoog tussen het hotel en de woning. Vlak na het hotel is er rechts een terras, dus daar moet het weer horizontaal zijn anders kan je er geen tafel en stoelen gaan plaatsen. Hierdoor begint het trapje naar de woning wat lager dan in eerste instantie gedacht.
Lees verder “Straat in Beilstein”

De muur in de steigers

Vanmorgen eerst de onderkant van de muur ingesmeerd met lijm en daarna op zijn plaats gezet op de vloerplaat. Om er voor te zorgen dat de muur loodrecht staat, is er zowel aan de voor als aan de achterzijde een kleine maar zware winkelhaak tegenaan gezet. Ook is alvast de fotolijst op de schoorsteen gelijmd.

Flagstones geverfd

Vanmiddag de laatste drie kleuren op de flagstone vloer van de kerstbol aangebracht. Nu even laten drogen en dan alle delen, op de binnenmuur en de grond buiten na, gaan voorzien van een zwarte wash. In de open haard moet deze natuurlijk zwaarder worden aangezet dan op de andere plaatsen. Op de buitenmuur heel erg licht houden zodat alleen de naden onder de planken benadrukt gaan worden.

Stenen voor de vloer

Vanmiddag gelijk maar even begonnen met het nodige verfwerk aan de onderdelen van de kerstbol. Eerst, met een mengsel van burnt sienna en wit, een vuursteen weergegeven tegen de achterwand van de open haard. Nu deze kleur toch voorhanden was, gelijk ook maar een aantal flagstones op de vloer een kleurtje gegeven.
Lees verder “Stenen voor de vloer”

Betere boom

Begin van de avond een tweede boom gemaakt. Ditmaal met vijftien stukken bloemdraad van ieder 25 centimeter lang. Het eerste gedeelte in elkaar gedraaid en er daarna vijf losse lussen uitgehaald. Daarna de resterende lussen weer een klein stukje in elkaar gedraaid en er daarna vier losse lussen uitgehaald.
Lees verder “Betere boom”

Fotolijst en raam geverfd

Vanmiddag eerst mijn Vallejo modelverf opgezocht. Dat verft toch wat beter op die kleine onderdelen als de, al dan niet verdunde, acrylverf uit een tube. Omdat het pietepeuterig kleine deeltjes zijn, zijn er steeds propjes of rolletjes schilderstape gemaakt waar de te verven delen op konden worden vastgeplakt.
Lees verder “Fotolijst en raam geverfd”