Toch maar weer Windows in plaats van Linux? – Dus niet

Vanmiddag geprobeerd om een goede DAW (Digital Audio Workstation) op de laptop met Linux Mint te gaan downloaden. Buiten het feit dat er een netwerk probleem is met deze laptop (nieuwe USB netwerk dongle inmiddels besteld), was het ook niet mogelijk om de gedownloade Audacity software op die laptop aan de praat te krijgen. Daarvoor ga ik nog een poging wagen met de laptop aan een netwerk kabel, maar berichten op internet zijn niet echt bemoedigend te noemen. Lees verder “Toch maar weer Windows in plaats van Linux? – Dus niet”

Zaagplan aangepast

Ik heb een plank gevonden van 24 mm dik, 96 mm breed en 78 cm lang. Had van mij wat dunner gemogen, maar verder in ieder geval groot genoeg. Door deze plank op maat te gaan zagen (lengte), kan deze uit het zaagplan worden verwijderd. Hierdoor ontstaat er ruimte genoeg om toch het binnenste voorpaneel uit de plaat MDF te gaan laten zagen.

Laptop tafel

Het ladekastje, dat straks rechts van het keyboard komt te staan, is lager dan het keyboard zelf. Om daar een laptop op te kunnen zetten, die ook een stukje boven het keyboard zelf gaat komen, zal er een verhoging voor het ladekastje gemaakt moeten gaan worden. Dit zal gemaakt gaan worden van 12 mm MDF.
Lees verder “Laptop tafel”

Muziek de Roos

Op YouTube zijn behoorlijk wat video’s te vinden van Muziek de Roos. Hieronder zijn ook behoorlijk wat keyboard cursussen. De eerste 10 daarvan zijn gratis en de partituur hiervan is van hun site te downloaden. Van de resterende lessen, momenteel tot en met nummer 75, zijn de video’s gratis. Alleen de partituur moet worden aangeschaft. Lees verder “Muziek de Roos”