Tanken in Heeg

Er kan in de jachthaven van Heeg worden getankt, maar op de afbeelding zit dat ergens links onderaan helemaal in de hoek van de jachthaven, zie de rode indicator. Dat is natuurlijk niet echt een handige plaats om te komen en als je op Google Maps kijkt, dan liggen daar gewoon boten aan de steiger.
Lees verder “Tanken in Heeg”

Vakantielijst

Voor “normale” vakanties was er al een zogenaamde vakantielijst. Hierop staan allerlei zaken die gedaan en/of meegenomen moeten worden. Al naargelang de vakantie kunnen deze van te voren worden aangestreept of niet en als deze zijn ingepakt of klaargezet, dan kunnen ze worden afgestreept. Lees verder “Vakantielijst”

Vaarbewijs halen

Voor een kleine motorboot heb je in feite geen vaarbewijs nodig. Toch is dit iets dat ik wel wil gaan halen alleen is momenteel de wachttijd voor het af kunnen leggen van het examen ruim vijf maanden. Dit betekent dat er pas eind november / begin december examen gedaan kan worden en dan hebben we ons eerste vaar avontuur al achter de rug. Lees verder “Vaarbewijs halen”

Route 8: IJlst – Heeg

Deze route is 7,3 kilometer lang. Er komen geen vaste bruggen in voor, 1 beweegbare brug en geen sluizen. Afhankelijk van het weer, hoe moe we zijn en of het slapen op deze boot ons goed bevalt of niet wordt er aangelegd in een jachthaven voor overnachting of direct bij de verhuurder van de boot en rijden we naar huis. Voor die tijd zal wel de dieseltank afgevuld moeten gaan worden.

Route 6: Leeuwarden – Sneek

Deze route is 28,0 kilometer lang. Er komen 17 vaste bruggen in voor waarvan de laagste een doorvaarthoogte van 2,50 meter heeft, 8 beweegbare bruggen en een sluis, maar die staat open. De aanlegplaats is langs een kade om even de stad te kunnen bezoeken (ouderwets snoepwinkeltje) en daarna weer verder te varen.

Route 5: Ried – Leeuwarden

Deze route is 39,2 kilometer lang. Er komen 34 vaste bruggen in voor waarvan de laagste een doorvaarthoogte van 2,40 meter heeft, 4 beweegbare bruggen en 2 zelf te bedienen sluizen. De aanlegplaats is een jachthaven voor overnachting.

Route 4: Franeker – Ried

Deze route is 6,3 kilometer lang. Er komen 7 vaste bruggen in voor waarvan de laagste een doorvaarthoogte van 2,50 meter heeft, geen beweegbare bruggen en geen sluizen. De aanlegplaats is een jachthaven voor overnachting.

Route 3: Harlingen – Franeker

Deze route is 9,5 kilometer lang. Er komen 2 vaste bruggen in voor waarvan de laagste een doorvaarthoogte van 2,50 meter heeft, 5 beweegbare bruggen en geen sluizen. De aanlegplaats is langs een kade om de stad te kunnen bezoeken en daarna weer verder te varen.

Route 2: Bolsward – Harlingen

Deze route is 19,4 kilometer lang. Er komen 19 vaste bruggen in voor waarvan de laagste een doorvaarthoogte van 2,20 meter heeft, 9 beweegbare bruggen en geen sluizen. De aanlegplaats is langs een kade om de stad te kunnen bezoeken en daarna weer verder te varen.