Kooi schoongemaakt en gemondteerd

Nadat het ladekastje op zijn plaats stond ben ik gelijk maar doorgegaan met het schoonmaken van de kooi. Eerst de etensbakjes en de vloerlade er uitgehaald en afgewassen en vervolgens hetzelfde gedaan met het badje, de drinkbakjes en de snoepbakjes.

Daarna de nestjes her en der opgehangen zodat de vogels zelf kunnen kiezen welke ze het prettigst vinden. Nadat ook drie van de vier stokken waren geplaatst is ook het stuk sepia en het mineraalblokje tegen de tralies bevestigd. Vervolgens zijn de twee soorten nestmateriaal (kokosvezels en katoenvezels) in twee van de etensbakjes gedaan en zijn de andere etensbakjes gevuld met zaad.

Hierna is er een laagje water in het badje gedaan en is het badje voor de opening aan de linkerkant gehangen. Ook is er water in de beide waterkolommen gedaan en zijn deze, net zoals de nog lege snoepbakjes, klem gezet tussen een paar tralies. Als laatste is er een laagje bodembedekking (gemaakt van maiskolven) op de vloerlade gestrooid en goed verdeeld voordat de lade in de kooi werd geschoven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *