Vogeltjes gekocht

Eind van de middag toch weer even naar Hoodie gegaan. Waren we eigenlijk morgen pas van plan, maar nu alles klaar stond begon het toch te kriebelen. We hebben een koppeltje zebravinkjes (grijs) en een koppeltje zilverbekjes (licht beige met donker bruine staarten) aangeschaft.

We hadden twee heel leuke en behoorlijk tamme zebravinkjes gezien die steeds naar het glas toe kwamen waar wij ook stonden. Die wilden we wel hebben, maar toen de verkoopster de kooi openmaakte om de stokjes op de grond te leggen begonnen alle vogels dusdanig snel door elkaar te vliegen dat we al binnen een seconden de vogels uit het oog hadden verloren.

Er is toch een mooi koppel in afzonderlijke doosjes gedaan en hetzelfde geldt voor de zilverbekjes. We hebben nog heel even staan twijfelen over Japanse meeuwtjes, maar vonden allebei dat de zilverbekjes toch mooier waren. De vier bakjes in een meegenomen tas gedaan om de vogels zoveel mogelijk tegen de kou en de wind te beschermen.

Thuis een voor een de vogels in de kooi gedaan en ze rustig aan hun lot over gelaten zodat ze even kunnen wennen aan hun nieuwe onderkomen. Het duurde niet lang voordat je zowel de zilverbekjes als de zebravinken geluid kon horen maken. Gaat absoluut goed komen, geef ze gewoon even de tijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *