De eerste dag met vogeltjes

Zowel gisteravond als vandaag hebben we genoten van het geluid en gedoe van de vogeltjes. Ik kwam er achter dat ik vergeten was om de beide water kolommen te vullen. Daarom dronken de vogels regelmatig uit het badje. Ik heb eerst de beide waterkolommen gevuld en weer aangebracht en daarna het badje verwijderd. Ook realiseerde ik me dat ik vergeten was om het grit door het eten te doen. Ik heb daarom een van de snoepbakjes gevuld met grit en de ander met eivoer.

De vogels vonden zowel het water als het grit vrij snel en maakten er gretig gebruik van. Ik kwam er wel achter dat er meer maiskorrels in de lade moeten worden aangebracht want er is behoorlijk veel van de bodem van de lade te zien, volgende keer beter. Ook hangen regelmatig de nestjes op een oor. Binnenkort de oogjes maar eens iets verder naar elkaar knijpen.

De vogels reageren inmiddels niet meer zo paniekerig als ik dichterbij kom dus dat is mooi meegenomen. De vogels in een kleine kooi binnen is een goede beslissing geweest. In een volière buiten heb je er lang zoveel niet aan. In de loop van de middag heb ik het badje gevuld met een klein laagje water en weer aan de kooi gehangen. Binnen de kortste keren waren alle vogels om beurten en soms met twee tegelijk aan het badderen.

Ik heb het badje er een tijdje aan laten hangen, maar ik ga in het vervolg het badje een of twee maal per dag voor bijvoorbeeld een kwartier aan de kooi hangen en daarna weer weghalen. Kunnen de vogels het ook niet vervuilen en ook als drinkwater gebruiken. Het bovenste (dikkere) stokje is zwaar favoriet, zeker in de avond als de vogels daarop gaan zitten slapen.

Ik heb wel gierst gekocht, maar ben vergeten om hiervoor een klemmetje te kopen waarmee de gierst aan de binnenkant van de kooi kan worden vastgezet, Mogelijk dienen er ook een aantal korte kunststof stokjes te worden gekocht die aan de tralies bevestigd kunnen worden. Deze kunnen dan naast de waterkolommen en zo worden aangebracht waardoor het voor de vogels eenvoudiger wordt om daaruit te drinken en eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *