Vogeltjes omgeruild

Het mannetje van de zebravinkjes was heel erg vaak aan het jagen op een van de beide zilverbekjes. Dat gaf een erg onrustig geheel in de kooi. Het is zelfs zo erg geweest dat ik op een gegeven moment het mannetje uit de kooi heb gehaald en in een transportdoos op tafel heb gezet om eventjes rust in de kooi te krijgen. Hierna viel het een paar dagen mee, maar toch verviel het mannetje in zijn oude gewoonte.

Vorige week, toen we bij Hoodie waren om bodembedekking te kopen, hierover met een medewerker gesproken. Na het beantwoorden van de nodige vragen vond ook hij dat dit geen goede situatie was en dat de beide zebravinkjes omgeruild konden worden voor nog een paar zilverbekjes. Vandaag eindelijk gelegenheid gehad om deze ruil uit te gaan voeren.

Nu hebben we dus vier zilverbekjes, ik ben benieuwd of het mannetjes of vrouwtjes zijn, maar dat zien we vanzelf wel. Voorlopig zijn ze onderling nog bezig met het bepalen van de rangorde, maar dat zal binnenkort ook wel overgaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *