ZIlverbekjes

Van de twee nieuwe zilverbekjes is er een vermoedelijk een vrouwtje (nog niet gezongen) en de ander een jong mannetje (wel gezongen). Er zitten nu dus drie mannetjes en één vrouwtje in de kooi. Dat was de afgelopen dagen goed te merken door het vele gejaag. Dit was op een gegeven moment zelfs zo erg dat ik liep te spelen met de gedachte om Flop, dat was namelijk de jager, uit de kooi te halen.

Het grootste slachtoffer was Flip. Deze had haast geen rust en zat vaak alleen op een van de snoepbakjes te wachten tot Flop weer op hem af kwam. Op zondag was het jagen al een enorm stuk minder en zaten de vogels zelfs regelmatig op een en dezelfde stok. ‘s-Avonds zaten ze selfs tegen elkaar aan om te gaan slapen.

Het ziet er dus naar uit dat de rangorde inmiddels is bepaald. Flip zit regelmatig te zingen en ook het jonge mannetje hoor je regelmatig. Flop hoor je haast niet, die is veel te druk bezig met het vrouwtje. Nog even afwachten dus of de vrede in de kooi gehandhaafd blijft en mogelijk over een aantal dagen / weken eens een of meerdere nestbakje(s) in de kooi hangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *