Geluidsinstallatie aangepast en afgeregeld

Nadat in de studio de monitor was opgehangen en alle bekabeling naar de diverse connectors was aangebracht, heb ik gelijk de aansluitingen voor players 1 en 2 verwisseld met die voor players 3 en 4. Daarna begonnen met alle aansluitingen uit te testen en waar nodig aan te passen, ook in de configuratie van mAirList.

Alles is afgeregeld met twee bestanden met een 1 kHz test toon, de ene op -5 dB en de andere op -6 dB. De -6 dB versie mag geen gele leds laten branden en bij de -5 dB uitvoering moet net de eerste gele led aan gaan. Begonnen met kanalen 3 en 4 omdat die geen gain regeling hebben, daarna kanalen 1 en 2 waarbij de instelling van de geluidskaart binnen Windows gelijk is gehouden aan die voor kanalen 3 en 4 en de afregeling met de gain voor zowel kanaal 1 als 2 is gebeurd.

Nadat op die manier het mengpaneel helemaal goed is ingesteld, kon worden begonnen met het afregelen van de t.racks. Ook hier weer met de -5 en -6 dB geluidsbestanden. Aangezien de afregeling per kanaal moet worden uitgevoerd zijn na elkaar beide kanalen gekalibreerd. Eerst het linker kanaal met -6 dB en vervolgens met -5 dB. Een paar maal deze geluiden afgewisseld totdat k tevreden was met de weergave en vervolgens hetzelfde gedaan met het rechter kanaal. Op de bovenste foto de weergave met -6 dB en op de onderste met -5 dB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *