Het muzikale drieluik

Het is me bij het draaien van muziek al een paar keer opgevallen dat een of meerdere personen achtereenvolgens in verschillende groepen en/of solo hebben opgetreden. Hierdoor kreeg ik een idee om dergelijke situaties eens nader toe te lichten en natuurlijk ook de bijbehorende muziek daarbij te draaien. Als titel voor dit stuk programma heb ik vooralsnog “Het Muzikale Drieluik” bedacht.

Om bij een alliteratie te blijven zou dit dus op “Maandag” kunnen worden uitgezonden zo vanaf even over 07:30 uur. “Het is weer maandag half acht geweest, dus tijd voor het muzikale drieluik” of iets dergelijks. Voordat dit echter daadwerkelijk vorm gegeven gaat worden, zullen er eerst een aantal drieluiken moeten worden opgezocht.

Bay City Rollers “I only wanna be with you” -> David Paton en Billy Lyle (+ Stuart Tosh + Ian Bairnson) -> Pilot “Januari of Magic” -> David Paton en Ian Bairnson -> The Alan Parsons Project “Genoeg keuze”.

Adam & The Ants “Stand and Deliver” -> The Ants -> Bow Wow Wow “The Man Mountain” -> George O’Dowd -> Culture Club “”Karma Chameleon”.

The Free -> Bad Company -> Paul Rodgers.

The Byrds -> David Crosby – > Crosby, Stills & Nash.

The Jeff Beck Group -> The (Small) Faces -> The Dimensions -> Long John Baldry & the All Stars -> Rod Stewart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *