Installatie software

Vanmiddag gelijk maar de koe bij de hoorns gepakt en de simulator PC opgestart. Vervolgens de directory met de VR pinball software van het NAS gekopieerd en de handleiding geopend. Eerst VPX zelf geïnstalleerd en VPinMame. Vervolgens het VR gedeelte gekopieerd en SteamVR opgestart.

Deze start op zijn beurt weer Oculus op. In de handleiding staat onder andere dat Anti Aliassing binnen SteamVR op 140% gezet moet worden, maar daar heb ik nergens een instelling voor kunnen vinden. Ook stond er in dat er foutmeldingen kunnen komen over Direct2BS en wat daaraan te doen. Die meldingen kwamen inderdaad, maar die heb ik vooralsnog even weg geklikt.

Als eerste de AC/DC kast opgestart. Hierbij bleek dat ik ongeveer 10 cm achter het back glas stond, als ik om keek zag ik meer van de flipperkast. Nergens kon ik ook maar iets vinden om op de goede plaats te kunnen staan, dus maar even op deze manier deze kast bekeken.

Hierna Attack from Mars opgestart. Zelfde positie, dus ik heb eens gekeken of er een betere positie mogelijk was door achter de stoel te gaan staan. Dit scheelde wel iets, maar ik stond nog steeds ergens halverwege de kast. Ik heb gezocht of er iets aan te doen is en zo ja wat, maar kon zo snel niets vinden.

Dus nog maar eens deze kast opgestart en een kwart slag in mijn stoel gedraaid gaan zitten om toch nog iets van de bal en de kast te kunnen zien. Verre van ideaal, maar het zag er wel erg mooi uit. Absoluut iets om op deze weg door te gaan als het probleem van de positie eenmaal is opgelost. Anders ben je toch verplicht om een stub te bouwen en deze op de juiste plek neer te gaan zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *