VR VPX pinball draait

Nog even op internet gezocht naar instellingen voor VR VPX pinball en die gevonden op het forum van VPinball.com. In de setup van de GL uitvoering van VPX (de VR variant) kan de locatie van de camera worden ingesteld. Ik heb ‘X’ op -20 gezet, ‘Y’ op 150 en ‘Height’ op 50. Hiermee heb ik zittend een goed uitzicht op de tafel.

Voor de bediening is vooralsnog nog even een toetsenbord op de knieën gebruikt, maar dat is verre van ideaal. Omdat je het toetsenbord niet kan zien, moet je de toetsen steeds uittellen. Eerst een ‘4’ om een muntje in te kunnen werpen, daarna een ‘1’ om te starten, de return voor de launch en tenslotte de linker en rechter shift voor de beide flippers.

De eerstvolgende stap is om het stuurwiel op de simulator te gaan zetten en hierop een aantal knoppen te gaan programmeren. De beide flippers van het stuurwiel zijn de beide flippers van de kast. Verder zijn er nog vier knoppen heel goed en eenduidig bereikbaar.

Boven het midden van het stuur heb je links,’L2′ en rechts ‘R2’. Deze kunnen het best als ‘coin’ en ‘launch’ worden geconfigureerd. Onder het midden van het stuur heb je nog ‘SE’ en ‘ST’. Deze kunnen worden ingezet als ‘exit’ en ‘start’. Op deze manier kan je de flipperkast bedienen zonder daarvoor steeds naar de nodige knoppen te hoeven zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *