Nieuwe fauteuils

Op 13 oktober 2020 hebben wij andere fauteuils besteld en deze werden vandaag afgeleverd. Ze hebben gelijk weer onze twee oude fauteuils meegenomen. Deze fauteuils zijn volledig elektrisch verstelbaar, zowel de rugleuning als het voetenbankje. Ook zijn de stoelen voorzien van een sta-op functie

De leuningen zijn wel aanmerkelijk smaller dan die van de oude fauteuils, daarom heb ik als proef maar even de trackball van de flight simulator aan de laptop gekoppeld en dat werkt op zich goed. Alleen deze trackball is ook al twee maal op de grond gevallen, een maal viel de batterij er uit en de andere keer zelfs de trackball zelf. Niet best voor het apparaat dus.

Ik wil eigenlijk niet met de muis zelf over het leer zitten te schuiven al is de muis wel iets smaller dan de trackball. Ook die muis zal vermoedelijk regelmatig van de leuning af vallen. Daarom ben ik eens op zoek gegaan naar een soort tafeltje dat je over de leuning kan leggen om daarop te muizen.

Vaak zijn dit bamboe stroken die over de leuning komen te liggen, maar daardoor wordt de leuning in feite niet breder. De echte tafeltjes zijn gemaakt voor brede leuningen van een bank en kunnen dus niet op de smalle leuningen van de stoelen worden gebruikt.

Er zal dus zelf iets gemaakt moeten gaan worden, ook geen straf. Het tafeltje zal aan de binnenkant net zo breed moeten zijn als de leuning zelf en aan weerskanten een soort poot naar voren moeten hebben waarmee deze om de voorkant van de leuning past.

Het bovenblad van het tafeltje zal naar de buitenkant van de leuning iets breder moeten zijn zodat daarop gemuisd kan worden. Het is waarschijnlijk het handigst als deze bovenkant dezelfde maat heeft als een muismat zelf. Deze bovenkant mag ook iets naar voren uitsteken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *