Foamboard pas gemaakt en eerst rand gezaagd

Vanmiddag eerst de binnenmaat van de lijst opgemeten en aan de hand daarvan twee stukken foamboard op maat gesneden. Daarna een modelbouw verstekbak en -zaag uit de kelder gehaald en een zijkant van de lijst in verstek en op maat gezaagd. Ik zag nergens het handvat van de zaag, dus ik heb de zaag met een vinger aan moeten drukken om te kunnen zagen, knap pijnlijk.

Daarna de maat van het foamboard op de lijst afgetekend en de andere kant in verstek gezaagd. Bij passing bleek dat de binnenkant één steentje te klein was. Gelukkig begin ik altijd met de langste kant want als er dan wat fout gaat, zoals in dit geval, dan kan je het mislukte stuk nog altijd gebruiken voor de korte kant.

De volgende stukken gaan op maat worden gezaagd met een grote verstekzaag, want met dat kleine ding is dat niet te doen, kijk maar eens naar de zwarte sporen die het aluminium na laat doordat toch het hout een beetje glijdt in de verstekbak. Bij het weer opbergen van de modelbouw verstekbak zag ik in de verpakking nog wel het handvat liggen, maar te laat dus.

Na het (drukke) weekend maar eens de grote verstekzaag uit de kelder halen, dat zal vele malen beter en sneller gaan dan met dat kleine bakje dat eigenlijk alleen maar bedoeld is voor balsa en niet voor grenen. De volgende delen van de lijst zullen op maat worden gemaakt van de diamond painting zelf en niet van het foam dat er achter komt.

Inmiddels allerlei Mod Podge spullen besteld die, als alles goed gaat, zaterdag bezorgd gaan worden. Met de matte uitvoering zal het canvas op het foamboard worden gelijmd waarna de glanzende uitvoering wordt gebruikt om de steentje vast te zetten. Dit laatste zal vermoedelijk twee of mogelijk zelfs drie maal moeten worden gedaan.

Zodra alle lijstdelen op maat zijn gezaagd, zullen deze mat zwart gespoten gaan worden en zullen deze, met Mod Podge mat, op het uitstekende gedeelte van het canvas worden gelijmd. Vervolgens zal het midden van de korte kant (bij staande afbeeldingen) moeten worden uitgemeten zodat er tegen de achterkant een ophanghaak kan worden aangebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *