Straatje opplakken

Gisteren al, met Mod Podge matte, het canvas op het foamboard geplakt waarbij de vier delen van de lijst als richtlijnen hebben gediend. Vanmorgen een laag Mod Podge Gloss over de steentjes aangebracht om deze te fixeren en te beschermen.

Het ziet er nu net uit alsof er een beker melk overheen is gevallen, maar dat moet helemaal wegtrekken. Gisteren ook de resterende drie delen van de lijst op maat gezaagd en de randen glad gevijld. Vervolgens in de werkkamer een provisorische spuitcabine gemaakt door een aantal kranten vast te plakken over monitors, toetsenbord en pinstub.

Daarna de vier lijstdelen op een stuk karton gelegd met voldoende tussenruimte om alle delen goed te kunnen raken met verf. Na het goed schudden van de spuitbus met mat zwarte verf is eerst vanaf de ene kant en vervolgens vanaf de andere kant een laag verf aangebracht. Omdat de lijstdelen al gegrond waren gekocht volstond het aanbrengen van slechts een laag om een goed resultaat te krijgen.

Inmiddels zijn de lijstdelen niet alleen droog, maar ook al gepast voordat de gloss laag op de steentjes werd aangebracht. Door die zwarte omlijsting zag het werkstuk er al meteen een stuk beter uit al is er aan het werkstuk zelf niets veranderd. Een zwart kader trekt nu eenmaal de aandacht naar het werkstuk zelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *