Materialen nachthok

Om te beginnen eens gekeken naar de diverse materialen waarmee een nachthok gebouwd zou kunnen worden. Als plaatmateriaal komt watervast verlijmd multiplex in aanmerking. In een maat van 122×61 cm en een dikte van 9 mm komt dit op €15,19 per plaat. Voor de verbindingen kunnen het beste grenen schaaflatten van 9×9 mm worden gebruikt. Deze komen op €3,09 voor een lengte van 270 cm. Hiervan zijn er twee nodig.

Nadat alles is gelijmd en geschuurd zal er nog een afwerklaag op moeten worden aangebracht. Aangezien het een nachthok is komt wit er niet voor in aanmerking en kan beter worden gekozen voor een transparante beits. Hiermee kan niet alleen de binnen, maar ook de buitenkant worden afgewerkt. Een dergelijke beits kost €19,99.

Aan de voorkant moet gaas worden aangebracht. De maaswijdte hiervan mag niet al te groot zijn, 12,7 mm is echter een geschikte maat. Een rol (groen) van 2,5 meter met een hoogte van 50 cm kost €9,29.

De totale kosten voor een dergelijk nachthok komen in totaal op iets meer dan €50,00. Er is dan wel gelijk voldoende gaas beschikbaar om eventueel een grotere kooi ook van gaas te voorzien en hetzelfde geldt ook voor de beits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *