Eerste ontwerp nachthoek

Na enig tekenwerk is het eerste ontwerp voor een nachthok klaar. Het is geheel opgetrokken uit 9 mm multiplex en 9×9 mm grenen latten. Aan de rechter zijkant zit een schuif die geopend en gesloten kan worden van buitenaf. Er zijn twee stokken voorzien (12 mm) die aan de voorkant in het gaas komen te zitten en aan de achterkant in een U-vormige beugel komen te zitten.

Het gaas wordt bevestigd tegen de binnenkant van de multiplex randen die rondom aan de voorkant zitten. Op de bodem is een lade aanwezig om de bodembedekking in onder te kunnen brengen. De lade heeft aan de zijkanten in totaal 1 mm speling wat voldoende moet zijn om het in en uitschuiven makkelijk te maken. Ook de afdichting aan de voorkant boven deze lade heeft een speling van 1 mm.

Aan de voorzijde van de lade is een knop aangebracht om de lade eenvoudig uit het nachthok te kunnen verwijderen. Als het nachthok alleen wordt gebruikt als de grote kooi een grondige schoonmaakbeurt moet krijgen, dan kan worden volstaan met kranten op de bodem. Als het nachthok permanent gebruikt gaat worden, dan zullen ook in deze lade maiskorrels moeten komen te liggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.