Een of twee kanaries?

De meningen zijn hierover verdeeld en dus twijfel ik er ook over. De ene groep zegt dat kanaries gezelschapsdieren zijn en dus niet alleen mogen zijn. Ben ik het mee eens, maar neem je dan twee mannetjes, twee poppen of een koppel?

Twee mannetjes wordt afgeraden want dat wordt oorlog. Twee vrouwtjes kunnen uitstekend samen net zoals een koppel. Maar het zijn de mannetjes die zingen, de poppen tjilpen alleen maar. Twee mannetjes is dus geen optie net zo min als twee poppen.

De “strijd” gaat dus tussen een koppel of alleen een mannetje. Bij een koppel richten de vogels zich meer op elkaar dan op mensen, dat heb je bij alleen een mannetje dus niet. Ook hoef je je dan geen zorgen te maken over “waar laat je de nakomelingen?”.

Daarom ook eens gekeken naar een manier waarop je een enkele kanarie handtam zou kunnen maken. Of dit uiteindelijk gaat lukken hangt natuurlijk ook van de vogel zelf af, de een is namelijk wat schuwer als een ander.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.