Uit de kooi of niet

Een groot deel van het verhaal over het trainen van een kanarie gaat over het uit de kooi halen / laten komen van de kanarie. Maar willen we dat eigenlijk wel? In eerste instantie klinkt het erg leuk dat een vogeltje naar je toe komt vliegen. Dat doet een parkiet eigenlijk ook. Maar we willen geen kromsnavel hebben omdat die overal aan gaat knagen en je behang binnen de kortste keren overal kartelrandjes heeft.

Nog een nadeel van een vrij rondvliegende vogel is dat je overal uitwerpselen zal gaan vinden en dat is iets wat we ook niet willen. Als er andere vogels komen, dan zullen deze gewoon in de kooi blijven zitten. Hierdoor valt ook het bezwaar van meerdere vogels weg. Het zou dus heel goed mogelijk worden om een koppeltje te gaan houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.