Bladeren uit Lothlorien

Om de oude resin zoveel mogelijk op te kunnen maken, heb ik besloten om een aantal bladeren te gaan printen uit Lothlorien, het bos uit the Lord of the Rings. Dit zijn er meer geworden dan dat ik dacht dat er nog resin voor was.

Van een aantal bladeren zijn stukjes afgebroken, dus heb ik gewoon gebruikt als proefstukjes voor de diverse behandelingen van die bladen. Deze liggen onder op de foto. De resterende zes bladen, voor zover deze heel en goed blijven, zullen worden gegeven aan goede vrienden.

Na het losknippen van de supports en het wegvijlen daar van is eerst de achterkant van ieder blad gespoten. Hierbij werd het blad met een pincet vastgehouden. Nadat de verf droog was is op dezelfde manier de voorkant gespoten.

Nu de verf goed laten drogen en dan met een droge kwast de nerf van de bladeren aan gaan zetten. Dit wordt van onderaf gedaan met een donkerder kleur groen en van bovenaf met een lichtere kleur groen. Daarna worden de randen en de draden met een stift met zilveren acrylverf afgewerkt.

Deze stift heeft helaas geen al te dunne punt, dus dat zal nog even priegelen worden. Het is ook de bedoeling om op de achterkant van ieder blad, weer met die zilveren acrylverf stift, Onze voorletters te gaan zetten en, met een rode acrylverf stift, een hartje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.