Nieuwe resin uitproberen

Het vat uit de printer gehaald en het laatste beetje resin terug gegoten in de pot waar het origineel in zat. Vervolgens met alcohol en keukenpapier het vat goed schoongemaakt en de alcohol laten verdampen voor het weer in de printer werd geplaatst.

Daarna de fles met de nieuwe resin een tijdje goed geschud en vervolgens een laagje in het vat gegoten. Wat me direct op viel was dat het een stuk vloeibaarder is dan de oude resin. Als eerste test is de rook geprint. Wat hierna gelijk op viel was dat je deze resin eigenlijk niet ruikt.

Nadat dit klaar was de rook van de build plate afgestoken en in de alcohol gelegd. Het is weliswaar water afwasbare resin, maar bij een test waarbij ik een beetje resin op mijn vinger had gedaan, bleef er na het afspoelen onder de kraan toch nog een vettig filmpje op mijn vinger achter.

Dit filmpje was wel met alcohol te verwijderen, dus ga ik in eerste instantie de prints ook gewoon in alcohol schoonspoelen. De tweede testprint was een blad van Lothlorien. Ook deze zag er na het afsteken goed uit, maar dat kan je eigenlijk pas goed beoordelen na spoelen en drogen.

Terwijl de beide testprints aan het spoelen en dergelijke zijn, is vast een “echte” print opgestart. Dit maal van de twee delen van een grinder. Origineel is deze bedoeld om “kruiden” (wiet) te vermalen, maar hier gaat deze gebruikt worden in de steentjes voor Diamond Painting van elkaar af te halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *