Yamaha YDD-60 opgehaald

Begin vande middag even gekeken en geluisterd naar de Yamaha YDD-60 en het apparaat voldeed aan mijn verwachtingen, dus gekocht. Vervolgens naar een verjaardag en dus af en toe een beetje op hete kolen om zo snel mogelijk naar huis te kunnen gaan om met het apparaat een beetje te kunnen spelen.

Eenmaal thuis ook nog kijken naar een formule 1 wedstrijd, maar tussendoor toch het apparaat aangesloten en de handleiding geprint. Gelijk ook maar een USB – MIDI interface besteld en die gaat vermoedelijk donderdag binnenkomen. Er waren twee versies, de duurste was ook de best getest, dus die maar aangeschaft.

De volgende hobbel die genomen moet gaan worden is het koppelen van de audio uitgang van een PC aan de AUX IN van de YDD-60. Dit is nodig om met bestaande muziek (zonder drums) op de YDD-60 weer te kunnen geven om daarop mee te kunnen spelen. Maar eens kijken of hiervoor de Asus netbook, die als het goed is in de kelder ligt, mogelijk geschikt is en daarvoor een kabel op voorraad is.

De volgende stap gaat zijn om de uitgang van de YDD-60, waar normaal gesproken de koptelefoon op wordt aangesloten, ook naar een opname apparaat te leiden. Dit zou bijvoorbeeld kunnen met een splitter voor 1/4″ pluggen. Een dergelijke kabel en ook een jack kabel van 6,3 – 3,5 mm besteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.