Drumkit aangesloten en wat geprobeerd

Gisteravond al even wat uitgeprobeerd waarbij het geluid uit de interne speaker kwam. Vanavond wat verder gegaan en een snoertje opgezocht waarmee de AUX IN met de koptelefoon uitgang van de laptop kon worden verbonden. Het snoertje waar ik naar op zoek was kon ik niet vinden, maar met een korte uitvoering daarvan en een verlengsnoer is het toch gelukt.

Ik had gehoopt dat er een functie aanwezig zou zijn waarmee je het volume van de AUX IN en dat van de drums op elkaar kon afstemmen, maar die heb ik niet kunnen vinden. Dus eerst maar eens het volume van de muziek op ‘0’ gezet en het volume van de drums op een aangenaam niveau.

Dit werd wel gedaan met de koptelefoon aangesloten op de drum machine. Hierna is voorzichtig het volume op de laptop opgeschroefd totdat beide volumes redelijk met elkaar overeenkwamen. Het bleek dat met het volume binnen VLC op 60% en het totaal volume van de PC op 100% een goede balans kon worden gevonden.

Het wordt inmiddels wel een behoorlijk rommeltje met al die draden rondom mijn voeten, dus het gaat tijd worden om de drum machine naar een min of meer vaste plaats te gaan verhuizen. Ook daar zal je nog al die draden een plekje moeten gaan geven, maar het zitcomfort zal er zonder meer op vooruit gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *