Eigen drumkit samenstellen

Vanmorgen weer even een stukje mee zitten spelen met wat nummers. Niet helemaal tevreden over de eerste voorgeprogrammeerde drumkits en ook vind ik dat de pads voor splash en ride eigenlijk zijn verwisseld. Het gaat dus tijd worden om een eigen drumkit samen te gaan stellen en deze gelijk aan de goede pads toe te gaan wijzen.

Het linker crash cymbal zit het verste weg, boven de hi-hat, en dat is een logische plaats. Maar aan de rechterkant zit het ride cymbal helemaal bovenin en daaron het splash cymbal. Op zich een logische opstelling, want achter een echt drumstel moet je voor een ride ook verder reiken dan voor een splash.

Op deze kleine drum machine voelt dat echter anders aan en ben je eerder geneigd om op het bovenste van de twee pads een klap te geven als je een splash wilt horen en op het pad daaronder als je een ride wil spelen. Verwisselen dus die twee.

Met de handleiding in de hand zullen de diverse geluiden voor de diverse pads een voor een worden beoordeeld op zowel geluid als bruikbaarheid. De beste geluiden zullen vervolgens als een user drumkit ingesteld gaan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.