Eerste drumkit gemaakt

Vanmiddag eerst gekeken naar welke geluiden er allemaal beschikbaar zijn en in welke drumkits die voorkomen. Het blijkt dat er zowel stereo als mono geluiden aanwezig zijn waarbij de mono geluiden zwaar de overhand hebben. Hierna begonnen met het toewijzen van geluiden aan de diverse pedalen en pads.

Eerst maar eens de geluiden in de bestaande drumkits beluisterd om een keuze te maken welke geluiden ik mooi vind. Hierna stuk voor stuk de gewenste geluiden aan de diverse pedalen en pads toegewezen. Dat had toch nog wel wat voeten in de aarde. Je kan namelijk alleen maar per geluid omhoog en niet terug.

Aangezien er in totaal 279 geluiden aanwezig zijn en er standaard net voorbij het gewenste geluid werd begonnen, moest er heel wat door worden gebladerd. Bij de pads was dat niet zo’n groot probleem, je kan twee stokken gebruiken en gelukkig kan ik daarmee roffelen. Bij de pedalen was meer geduld nodig.

Dit zijn de geluiden van drumkit C01 geworden: bass drum (3: Bass Drum Power Closed), snare drum (20: Snare Soft Power 1), tom tom hoog (53: Tom Power 5), tom tom laag (55: Tom Power 3), floor tom (57: Tom Power 1), hi-hat pedal (101: Hi-Hat Pedal Power), hi-hat open (102: Hi-Hat Open Power), hi-hat gesloten (100: Hi-Hat Closed Power), crash cymbal (Crash Cymbal Stereo 1), ride cymbal geslagen (116: Ride Cymbal Stereo 2) en ride cymbal gespeeld (121: Crash Cymbal 2).

Op de laatste na zijn al deze geluiden stereo. Daarna eigenlijk geen tijd meer gehad om nog iets te spelen met deze drumkit, dat komt morgen of zo wel weer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.