(Ont)koppel problemen

Het kwam steeds vaker voor dat de locomotief de wagons verloor. Dit gebeurde eigenlijk steeds in een boog, vooral als daarbij ook nog “geklommen” moest worden. Eerst op meerdere plaatsen de baan ondersteund met diverse reststukjes foam, maar dat mocht allemaal niet baten. Vervolgens de loc aan de andere kant van de wagons gezet, maar ook toen bleef het “probleem” regelmatig de kop opsteken.

Hierna de locomotief maar eens achterstevoren voor de wagons gezet. En wonder boven wonder, de wagons bleven gewoon aan de locomotief gekoppeld zitten. Ook toe de locomotief weer, achterstevoren, aan de goede kant van de wagons werd gezet, was er totaal geen probleem met het spontaan ontkoppelen van de wagons.

Het probleem moet dus worden gezocht in de achterste koppeling van de locomotief. Deze eerst maar eens goed, onder een vergrootglas, gaan bekijken om te zien of daar wat aan ontdekt en verbeterd kan worden. Anders moet de locomotief helaas maar “andersom” dienst gaan doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.