Kopspelden gekocht

Tijdens het boodschappen doen ook even gezocht naar kopspelden en deze uiteindelijk ook gevonden. Met deze kopspelden stuk voor stuk de stukjes foam voor de helling vastgezet door aan weerskanten een speld door het baanlichaam heen schuin in de basisplaatjes te steken. Het effect is al gelijk te merken. Na het derde blokje moest er al iets verschoven worden om de blokjes goed onder de rails te krijgen.

Nu het eerste gedeelte van de helling op deze manier is vast gezet, is het mogelijk geworden om de blokjes voor deze deze helling, en met name het talud, goed op elkaar aan te laten sluiten. De gedeelten die uitsteken zijn afgetekend en daardoor kunnen die stukjes een voor een weer worden losgenomen en afgeschuurd totdat ze wel goed op elkaar aansluiten.

Ook zal de rails, na het aanbrengen van de ontbrekende wissels, met kopspelden vastgezet moeten gaan worden om verschuiven te voorkomen. Op die manier kunnen de nog ontbrekende delen van de beide hellingen op de goede plaats worden aangebracht.

Het vastzetten van de rails zou natuurlijk gedaan kunnen worden door een speld van bovenaf door een gat in een biels te steken, maar dan kan er niet meer gereden worden en dat is toch nodig om te kunnen controleren of alles nog functioneert zoals het zou moeten.

Daarom gaat er geprobeerd worden of het mogelijk is om kopspelden aan de buitenkant van de rails aan te brengen door deze schuin helemaal in het foam te duwen zodat de kop van de speld het uitstekende gedeelte van een biels vergrendeld. Door dit aan weerszijden van de rails te doen, moet het mogelijk zijn om op deze manier de rails goed vast te kunnen zetten en toch te blijven rijden.

Dit zal natuurlijk pas gedaan kunnen worden als de gehele stroomvoorziening, inclusief de bedrading voor het omschakelen van de wissels, is aangebracht, getest en in orde bevonden. Hierbij moet er ook voor gezorgd worden dat er totaal geen speling tussen de basisplaatjes zit anders verschuift mogelijk toch nog het een en ander.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.