Restant wissels aangesloten

Vanmiddag eindelijke weer eens tijd en zin gehad om met de treinbaan verder te gaan. Als eerste de afgetekende randen van de helling afgeschuurd waar deze uitstaken. Vervolgens de glasplaat even uit de tafel gehaald om de wissels aan te sluiten. Deze wissels kunnen nog niet worden bediend anders dan handmatig, maar dat gaat niet met de glasplaat op de tafel.

Ook alvast even gekeken naar locaties waar de diverse draden het beste kunnen worden weggewerkt. In eerste instantie was het plan om al deze draden tot één kabelboom samen te binden. Na nog eens goed te hebben gekeken, blijkt dat de draden steeds vlakbij een scheiding tussen twee bodemplaatjes uitkomen.

Het is dus handiger om meerdere kabelbomen te gaan maken waarbij steeds gebruik gemaakt gaat worden van de dichtstbijzijnde “gleuf”. Op die manier zijn er vier afzonderlijke kabelbomen nodig. De meest rechter voor de voeding boven en het tweede wissel van de turfwinning.

De tweede voor het hoofdwissel bij de fabriek. De derde is voor het hoofdwissel van de turfwinning. En de vierde voor de voeding onder en het tweede wissel van de fabriek. Al deze draden zullen met tape vastgeplakt gaan worden op de bodem van de tafellade.

Om ruimte te hebben voor deze draden zullen de randen van de ernaast liggende bodemplaatjes voorzien gaan worden van kleine inkepingen aan de onderzijde. Aan de voorrand zal deze inkeping breder moeten zijn. Ten eerste is daar slechts één plaat waar de leidingen onder weggewerkt moeten gaan worden en ten tweede komen daar alle leidingen samen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.