Vaarbewijs halen

Voor een kleine motorboot heb je in feite geen vaarbewijs nodig. Toch is dit iets dat ik wel wil gaan halen alleen is momenteel de wachttijd voor het af kunnen leggen van het examen ruim vijf maanden. Dit betekent dat er pas eind november / begin december examen gedaan kan worden en dan hebben we ons eerste vaar avontuur al achter de rug.

In de tweede helft van september gaan we dit avontuur ondernemen. We spelen momenteel met de gedachte om eerst maar eens te gaan kijken of varen ons bevalt of niet. Als het niet bevalt, dan hoeven we ook geen extra kosten te gaan maken voor de lessen, het examen en het vaarbewijs.

Als het wel bevalt dan is er vanaf eind september (en uitgaande van het feit dat de wachttijd voor het examen dan nog steeds vijf maanden is) ruimschoots tijd genoeg om examen te gaan doen voordat er in de loop van mei weer gevaren zou kunnen worden.

Als direct na dit eerste avontuur het examen wordt aangevraagd, dan kan er pas eind februari / begin maart examen worden gedaan. Ook kunnen eind september al de lessen worden aangevraagd. In de tussentijd, tot half september dus, zal alvast het cursusmateriaal worden doorgenomen en zullen er een aantal proefexamens worden gemaakt.

Hierdoor is de stof al eigen gemaakt en is er alleen nog geen officieel examen gedaan en het papiertje (al is dit tegenwoordig een stukje plastic) gehaald. De kennis is er en dat is in feite het belangrijkste.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.